Van harte welkom op de website over een van de meest bijzondere en getalenteerde schrijvers van de twintigste eeuw: Samuel Beckett.

Deze website heeft als doel de lezer kennis te laten maken met het werk en het leven van deze uitzonderlijke schrijver.

Op deze website krijg je onder meer een antwoord op de vraag wie Samuel Beckett nu juist was, waar hij zij inspiratie vandaan haalde en wat hem gemaakt heeft tot een van de meest besproken schrijvers van de twintigste eeuw.

Uiteraard kon op deze website geen rubriek ontbreken over een van zijn meest bekende werken ‘Wachten op Godot’, een absurd toneelstuk dat tot op de dag van vandaag een heel actueel thema behandelt: de zoektocht naar de zin van het bestaan en de vraag of de zin van het leven wel te vinden is.

Er wordt ook verwezen naar een aantal andere bekende werken van Beckett en er wordt geprobeerd te achterhalen waarom deze unieke schrijver een fervent aanhanger is van het absurdisme, een filosofische stroming die vooral in het Europa van net na de Tweede Wereldoorlog heel populair was.

Een speciale rubriek wordt gewijd aan zijn mentor en goede vriend, James Joyce. James Joyce wordt beschouwd als de meest uitzonderlijke schrijver van de twintigste eeuw en het is dan ook niet verbazend dat Samuel Beckett bij hem heel wat inspiratie vond.

Tot slot laat deze website je kennis maken met James Knowlson, jarenlang een goede vriend van Beckett, die zijn biografie ‘Damned to Fame: the life of Samuel Beckett geschreven heeft.

Veel leesplezier!